środa, 14 marca 2012

Kukurydzianka


Idealna alternatywa dla porannej owsianki - sycąca i pyszna!

- garść rodzynek
- łyżka zmielonego siemienia lnianego
- łyżeczka cukru nierafinowanego
- łyżka maku
- kasza kukurydziana
- orzechy włoskie, pestki dyni


W rondelku gotujemy wodę, kiedy już wrze zmniejszamy gaz i wrzucamy rodzynki i posiekane orzechy. Następnie dosypujemy siemię lniane, cukier i mak, mieszamy i gotujemy przez 5 minut. Potem dodajemy kaszę, cały czas mieszając (ilość zależy od tego, jak bardzo ścięta ma być kaszka). Całość posypujemy uprażonymi pestkami dyni.

2 komentarze:

  1. Na pewno sprobuje ale cukier zastapie daktylami suszonymi i na wierzch maliny i plastry brzoskwini..

    OdpowiedzUsuń
  2. ja ugotowałam bym tylko kasze,reszta na surowo:0

    OdpowiedzUsuń