środa, 28 marca 2012

Kapusta kiszona z kaszą gryczaną


KAPUSTA KISZONA Z KASZĄ GRYCZANĄ

Czyli połączenie znanej wersji surówki z kapusty z aromatyczną kaszą gryczaną.

- 50 g kaszy gryczanej prażonej
- 200 g kapusty kiszonej
- jedno małe jabłko
- oliwa, sól, pieprz
- słonecznik łuskany
- mała cebula

Kaszę ugotować, jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, słonecznik uprażyć na patelni, cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić, dodać łyżkę oliwy z oliwek i odstawić na 15 - 20 minut do lodówki. Smacznego :-).

2 komentarze:

  1. Witaj
    Właśnie uruchomiłam agregator blogów kulinarnych, czyli coś jak durszlak tylko stworzony specjalnie dla wegetarian by nasze przepisy nie gineły w gąszczu mięsożerców ;)
    Serdecznie zapraszam Cię do odwiedzenia go pod adresem http://vegespot.pl i jeśli przypadnie Ci do gustu zarejestrowania się i dodania bloga do katalogu.
    Pozdrawiam
    Aniko.

    OdpowiedzUsuń